DryMassage

Een Droge massage zonder olie maar met zachte natuurlijke borstels en eventueel kruiden.

Ayurvedische reinigingstechniek 

voor een beter werkend lymfesysteem

Dry brushing en Garshan (handschoenmassages) komen oorspronkelijk uit de Ayurveda, waar het al duizenden jaren wordt ingezet om ziektes te voorkomen en de huid gezond te houden. Je huid is het grootste orgaan in je lichaam en een van de belangrijkste ontgiftingsorganen. 

Het zuiveringsproces van je lijf begint bij je lymfesysteem. Dit is een netwerk dat kriskras door je hele lijf loopt. Het zorgt er voor dat afvalstoffen uit je cellen op een doeltreffende manier worden afgevoerd. Je lymfesysteem werkt in één richting en volgens een vaste volgorde. Afvalstoffen die je cellen produceren worden door lymfevocht meegenomen. Lymfevocht stroomt langs lymfeknopen. Dit zijn kleine filterstations waar meerdere lymfevaten elkaar kruisen. Je hebt ongeveer 500 van deze knopen en ze zijn 24/7 bezig met het vernietigen van afvalstoffen in het lymfevocht. Dry brushing stimuleert deze lymfeknopen en helpt ze hun werk goed te doen.

Het borstelen van je huid heeft daarnaast ook nog een hele reeks aan andere gezondheidsvoordelen. Zo stimuleert het je bloedcirculatie, verwijdert het dode huidcellen en daarnaast  wordt het voor je huid makkelijker om vitamine D aan te maken uit zonlicht. 

3 Varianten dry massage

Basis 

Basis massage met brushes
van armen, benen, voor- en achterzijde van de gehele romp.


30 min.  €40,-

Compleet

Volledige massage met brusches en zijden handschoenen van
het gehele lijf inclusief de voeten, handen, hoofd en gezicht.

60 min. €70,-

Deluxe: 

Net als de Complete dry massage maar dan afsluitend met een heerlijk luxe voedende warme olie aangepast op uw huid type.


75 min. €95,-

Hoe voelt een DryMassage?

DryMassage is een ontspannend en tegelijk stimulerend proces. Je huid voelt nadien zachter en egaler omdat het celvernieuwingsproces gestimuleerd wordt. Het kan ook zijn dat je cellulite vermindert. Omdat DryMassage vuil verwijdert en je poriën reinigt worden deze mogelijk wat minder zichtbaar. Indien er kruiden worden ingezet tijdens de droog massage voel je deze als een zachte stof over je huid glijden.

Contra indicaties

DryMassage is niet geschikt voor iedere huid. 
De massagetherapeut zal altijd met u overleggen wat het beste past bij uw huid en vraag.  Doorgaans is in de volgende gevallen DryMassage niet aan te raden:

  • Huid met acne 
  • Huid met eczeem
  • Erg droge of beschadigde huid
  • Bij spataderen
  • Ontstoken huid 
  • Huid met psoriasis


Kennismaken

De handschoenen 

die wij gebruiken zijn Garshan-handschoenen. 

Ze zijn vervaardigd uit ongebleekte, zuivere natuurzijde en kunnen ook door mensen met een allergie worden gebruikt. 
De gebruikte zijde wordt op bijzonder natuurvriendelijke wijze geproduceerd. 

De zijderupsen worden niet zoals gebruikelijk met natronloog gedood, maar met warm water van de zijdecocon gescheiden. De rupsen blijven leven en kunnen voor verdere productie worden gebruikt.
Er zullen voor onze behandelingen nooit dieren worden benadeeld. 

De brushes

die wij gebruiken zijn van puur natuurlijke materialen. 

Gemaakt van Hout en gezet met verschillende natuurharen van stevig en grover (voor de benen en rug) tot zeer zacht voor het gezicht. 

Het karakter van uw huid zal altijd in overweging worden genomen bij de keuze van onze brushes. 

Wanneer wij het hoofd masseren zullen de haren gekamd worden met een puur acaciahouten of mangohouten kam, welke het haar niet beschadigd en helpt om haar natuurlijke beschermlaag te verspreiden.